DEN NYA BERÄTTELSEN OM TRADITIONEN, HANTVERKET OCH OSTEN FRÅN BOXHOLM.
![](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/2023/05/Samlade_etiketter-1024x832.png)
Ost som görs av äkta boxholmare
![ab_box_1 ab_box_1](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/ab_box_1-pdq2dgp6do2clze1mt86ap6aifmwc7abayhpxbu7g6.jpg)
![ab_box_2 ab_box_2](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/ab_box_2-pdq2dhn0ki3mxlcohbmsv6xr3ti9jwe1n357elst9y.jpg)
![ab_box_3 ab_box_3](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/ab_box_3-pdq2djioy667kt9y6cg206goal8zzalibcg6d5q0xi.jpg)
Detta arv lever nu vidare. En boxholmsost ska göras på sätt den alltid gjorts, på rätt recept med rätt ingredienser och vändas för hand av ostmästarna i Boxholm – allt för den goda smakens skull.
![ab_box_4 ab_box_4](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/ab_box_4-pdq2dkgj507hwf8l0uuoko84vz4d6zp8nh3nufomra.jpg)
![ab_box_5 ab_box_5](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/ab_box_5-pdq2dmc7ioa2jn5upvnxpnr22qv3mdwpbqemszlueu.jpg)
![ab_box_6 ab_box_6](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/ab_box_6-pdq2dna1pibcv94hke2ka5iio4qgu30fnv24a9kg8m.jpg)
En unik produkt sedan 1890
En av Sveriges mest klassiska ostar står nu åter att finna i ostdisken. Gjord på garanterat svensk mjölk från gårdar i och runt Östergötland. Osten från Boxholm är ensam om att bygga vidare på den traditionella, hantverksmässiga tillverkning som präglat produktionen på orten sedan starten 1890.
Ost från Boxholm
![Boxholm_Gräddost Boxholm_Gräddost](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Boxholm_Graddost-q77t6aog0gulu4cufdxtgmv5683inmlz9ql9q817qo.png)
Gräddost
Lagrad 3-5 mån, ca 500 gr, 38%
Den klassiska gräddosten har producerats i Boxholm på samma traditionella och hantverksmässiga vis sedan 1952 – faktiskt först i Sverige i kommersiell skala. Den mjuka och härliga gräddostsmaken är således historisk.
Gräddost, PDF
![Boxholm_Mästarost Boxholm_Mästarost](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Boxholm_Mastarost-q77t6i75j54wf01x7h6u0kytxb2gd7ftyrt5kfq2cw.png)
Mästarost
Lagrad 5-8 mån, ca 600 gr, 35%
En rejäl ost med mustig och fyllig smak, som följer bruksorten Boxholms traditioner hela vägen tillbaka till starten 1890. Smakar lika gott på smörgås som i matlagningen eller på ostbrickan.
Mästarost, PDF
![Boxholm_Ribbing Boxholm_Ribbing](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Boxholm_Ribbing-q77t6ppv1tf6zvqzzkfukj2ioe1e2s9ont11enewz4.png)
Ribbing
Lagrad 5-8 mån, ca 600 gr, 38%
En gräddost som lagrats för att varsamt utveckla de karaktäristiska och höga smakerna – syra, friskhet och gräddighet. Fram träder något ovanligt rejält, med rötterna i bruket och bygden.
Ribbing, PDF
![Boxholm_Bruksost Boxholm_Bruksost](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Boxholm_Bruksost-q77tumq0y25uep0cbwm40hsqtc5lxj7ta6lt03yank.png)
Bruksost
Lagrad minst 7 mån, ca 600 gr, 31%
En traditionell hårdost med lätt syrlig, frisk smak och gräddig doft. Samma framträdande och tydligt goda smak vid varje ystning. Lätt att välja ofta, och använda till det mesta.
Bruksost, PDF
![](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/2023/05/Boxholm_Kryddost.png)
Kryddost Spiskummin och Nejlika
Lagrad minst 6 månader, ca 600 gr, 31%
![](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/2023/08/Boxholm_MastarostArslagrad-1024x1024.png)
Årslagrad Mästarost
Lagrad över 12 månader, ca 600 gr, 35%
![](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/2023/08/Boxholm_Anno1952.png)
Anno 1952
Lagrad 2-3 månader, ca 600 gr, 38%
Syrlig och gräddig gräddost i praktisk förpackning.
Anno 1952, PDF
![](https://gladabondenmejeri.se/wp-content/uploads/2023/08/Boxholm_KryddostChili-1024x1024.png)
Chiliost
Lagrad 3-4 månader, ca 450 gr, 35%